Zieledans

‘The Fire from Within’

Zieledans is een uitdrukking van de poëzie binnenin alles, van het vuur binnenin. Het is het onttoveren van de luister in alles besloten – een plek in de natuur, een schilderij, een sfeer, een stemming in jezelf, een lied – door beweging en klank. Eigenlijk is het dansend dichten. Datgene wat je danst wordt voor jezelf en anderen zichtbaar, voelbaar en hoorbaar.

Daarom is zieledans een diep en ‘beroerend’ ontmoeten van hetgeen je danst; een herkennen van die ander als deel van je eigen innerlijke wereld. Dans als dialoog.

Elke dialoog, elke authentieke ontmoeting is magisch. Zo heeft zieledans een inspirerende, transformerende, verrijkende en reinigende werking op allen die erbij betrokken zijn: performer, waarnemer of datgene wat ‘gedanst’ wordt – in het gedeelde moment zijn allen één. Een eenheid die de som van de delen overstijgt.

Zieledans kan de vorm aannemen van meditatie, helende performance (waarbij ook de mogelijkheid tot deelname van het publiek) of workshop. Dan wordt de gevoeligheid geoefend voor wat er leeft in jezelf en om je heen in het NU. Door o.a. authentic movement en (dans- & klank-) meditatie. De ontmoeting met de natuur speelt een grote rol.

 

Comments are closed.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien