Bailar!


Bailar!- dans in het Spaans – betekent als dansvorm de ‘dramatische’ beweging achter alles te ontdekken en uit te drukken. Waardoor dans gaat leven. Het gaat niet meer persé om één dans, maar om te leren dánsen in het algemeen. Om gevoelig te worden voor de unieke bewegingen van wat zich ook aan je presenteert, een muziekstijl, cultuur of zelfs een dier.

Waar voel je de zachte tonen van de harp in je lichaam? Waar de heftige bassen van een djembé? Welk gevoel roept het in je op en hoe druk je dat uit? Welke houding vragen zuidelijke dansculturen letterlijk en figuurlijk van je? Maar dan, in wat voor wezen toveren de dansculturen uit het Midden-Oosten je om? In een nimf of een oermens? Hoe danste Elvis Presley en wat zegt dat over die tijdgeest? Maar evengoed…: hoe ‘danst’ een kraai..?

Of het nu rap, reggae of Mozart is, alles heeft zijn eigen verhaal. Lukt het ons om dat dansend te ontdekken?

In de workshop ligt de focus op één worden met datgene wat je wil dansen. Hoe leer je dat? Daar gaan we heel spelenderwijs op in. Gewapend met zeer gevarieerde muziek, fenomenen uit de natuur en enkele basistechnieken van verschillende dansculturen en –stijlen, gaan we aan de slag. Humor, fantasie en voor elkaar dansen zijn daarbij essentiële onderdelen die we willen stimuleren. Speel, lach voel en…. Dáns!

Comments are closed.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien